fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
19
september

Nieuws uit de Schatkamer

Vandaag zijn we dan (eindelijk) gestart met de Schatkamer! Vanmorgen met de kinderen uit groep 4 en 5 en vanmiddag waren de kinderen uit groep 6 t/m 8 aan de beurt. 

In beide groepen lag het accent vandaag op kennismaken en samenwerken. We startte de les met een aantal klassenbouwersopdrachten én hebben we een kennismakingsspel gespeeld. Hierna moesten de kinderen een "gebruikaanwijzing" over zichzelf schrijven en heeft de juf uitgelegd wat de kinderen kunnen verwachten van de Schatkamer. Ook hebben de kinderen uitleg gekregen over de belangrijkste doelen van de Schatkamer n.l. leren leren, samenwerken/samen leren en reflecteren op je eigen gedrag/handelen. 

Om het samenwerken gelijk maar even te oefenen, kregen de kinderen de opdracht om binnen 18 minuten een zo'n hoog mogelijke toren te bouwen van 20 spaghettistokjes, 1 meter touw en 1 meter plakband. Op de toren moest een rolletje mentos blijven liggen. Nou... dat viel niet mee! Bij het evalueren konden de kinderen heel goed aangeven waar het "mis" was gegaan en wat ze het de volgende keer anders zouden doen. Alleen hierdoor al was de opdracht geslaagd! 

De bovenbouw moesten tot slot met z'n allen een tekening maken op een heel bijzondere manier....Ook hierbij moesten moesten ze weer heel goed samenwerken én elkaar coachen.