fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 3b

Groep 3B is een groep die bestaat uit 17 kinderen, 8 jongens en 9 meisjes. Juf Jannie is de juf van ma. t/m. do. Op vrijdag krijgen de kinderen van 3B, samen met groep 3A, les van juf Esmee en juf Rhea.
In de kleutergroepen werd al een begin gemaakt met het voorbereidende deel voor het leren lezen/ rekenen en schrijven, maar het aanvankelijk verder leren van deze vakgebieden krijgt nu een vervolg. Hier gaan wij ons met elkaar vol voor inzetten.
Groep 3 is een belangrijk en super mooi jaar voor de kinderen, want hoe leuk is het als je over een poosje al wat woordjes en zinnetjes kunt lezen en schrijven? En wat te denken van echte sommen maken? 
Er staat veel te gebeuren en u zult zien dat de kinderen in een rap tempo veel bijleren, altijd weer fascinerend!
In de eerste weken van het nieuwe schooljaar wordt intensief aandacht besteed aan groepsvorming. Om te komen tot leren is het belangrijk dat ieder kind zich prettig voelt in de schoolomgeving, dus daarom veel aandacht voor de sociaal-/ emotionele aspecten.
Het klaslokaal ziet er heel gezellig uit. Wij beschikken over moderne lesmaterialen, naast het potlood en schrift werken wij ook zeker met chromebooks. De kinderen zitten tijdens de lessen in tweetallen.
Naast de verplichte lesactiviteiten zijn er ook momenten waarop de kinderen via het planbord kunnen werken aan een vrije keuze opdracht of vrij kunnen spelen. Af en toe even stoom afblazen is ook belangrijk, want het hele leerproces in groep 3 kost best veel energie.
Daarom besteden wij zeker ook voldoende aandacht aan andere activiteiten zoals; voldoende bewegen, even naar buiten, vrij spelen, muziek maken of lekker creatief bezig gaan. Wij zullen bij deze activiteiten vaak samen optrekken met de kinderen van groep 3A.
Wij gaan er een mooi en leerzaam jaar van maken en blijven u daarvan op de hoogte houden!

Nieuwsberichten van de groep vindt u onderaan de pagina

Klik op het pijltje rechts om de inhoud te lezen

Bekijk hier de weekplanning van groep 3b

               

Hier komt tekst met of zonder afbeelding

Nieuws van groep 3b

16
oktober

Kinderboekenweek 2020.

3B

We kijken terug op 2 leuke kinderboekenweken! Letterlijk ter...

8
oktober

Met een Museum-bus naar het Museum!

3B

Donderdag 1 oktober werden alle kinderen en juffen van groep...

5
oktober

Schrijven van vroeger en nu.

3B

Om de motoriek van het schrijven te stimuleren en de schrijf...

14
september

Een eerste berichtje uit groep 3B!

3B

De kinderen zitten nu twee weken in groep 3 en kennen inmidd...